Pravidla pro psaní recenzí

Ahoj, jelikož se na mém blogu často objevují recenze různých věcí, hlavně teda kosmetických , tak jsem se rozhodla, že bych vám mohla napsat článek o typech, které byste mohli využít . Samozřejmě, každý píšeme jinak a každý to rád děláme jinak. Jsou to jen takové typy, které by se měli brát v potaz.

 

Co nedělat

Určitě je to jasné každému, ale hlavní je NEKOPÍROVAT . Nejhorší je , když to zkopírujete doslova z nějakého jiného webu - většinou na to stejnak někdo přijde a váš blog ztratí většinu čtenářů, protože nikdo nechce číst kopie. Samozřejmě, je něco jiného, když se třeba jen inspirujete a napíšete to podle sebe. 

Psát pravdu

Určitě máte radši, když si přečtete recenzi, která je psaná opravdu pravdivě, například je produkt vychvalován, tak si ho zajdete koupit a potvrdíte si to. Je to lepší , než když je ta daná věc vychvalovaná, vy si ji koupíte a zjistíte, že je to úplná ztráta peněz.

Fotky

Podle mě by měla každá recenze obsahovat fotky, abychom viděli, jak produkt vypadá, zda má nějaké vady apod. Fotky by měli být kvalitní, v rámci možností. Nemusíte mít foťák za 20 000 , ale stačí, když fotky pořídíte třeba v denním světle, trochu je upravíte a hned to bude vypadat jinak. Taky nemám ráda, když jsou fotky v článku malé, koho pak baví si je zvětšovat?

To jsou mé typy k psaní recenzí . Doufám, že jste si dnešní kratší článek užili a můžete mi napsat, zda to děláte stejně :) 

21 komentářů:

  1. Pro začínající blogery nebo blogerky určitě cenné rady. Článek super, takový se moc nevidí:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článok .. Tiež si myslím, že by blogerky mali písať pravdivo. Veľakrát sa mi stalo, že som niečo kúpila na základe ich rady a bolo to úplne na prd :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. zcela souhlasím. Ale může se stát, že autorka píše pravdivě a přesto mi ten produkt nesedne

    OdpovědětVymazat
  4. Super tipy, určitě užitečný článek :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  5. Fajn tIpy pro začínající blogerky, jen s tou pravdivostí a spokojeností je to těžké.. každému ta samá věc nesedne, ikdyž může být sebelepší :) A určitě kvalitní a hezké fotky dělají své..

    OdpovědětVymazat
  6. Užitečný článek, jen ten bod psát pravdu ... určitě ano ale každému vyhovuje něco jiného. :)

    Moje první giveaway

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý článek, určitě ho hodně lidí využije. Bohužel u těch recenzí nejde vždy na 100% procent říct, jestli blogerka mluví pravdu nebo ne, protože každému kosmetika vyhovuje jinak
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
  8. Super článek, souhlasím s tebou :) Při čtení recenzí hodně koukám na fotky, nemám ráda, když někdo použije pouze oficiální foto od výrobce :)
    Infinity of Colors

    OdpovědětVymazat
  9. Jojo, přesně tak. :) Všechno, co jsi napsala, je naprostá pravda. :) Začínajícím blogerkám to rozhodně může pomoci, protože ty dělají většinou nejvíce "chyb". :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovědětVymazat
  10. Super článeček :) Jen stou pravdivostí je to dost subjektivní, protože ne každému vše sedne..ps. jsou tipy ne typy, to jen tak, protože mi to hned padlo do oka :D -L

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkný článek :) Myslím si, že s tou pravdou je to hodně individuální, protože každý máme jinou pleť i vlasy a tak co vyhovuje nám, nemusí vyhovovat ostatním.

    OdpovědětVymazat
  12. V tomto máš pravdu. To kopirovanie je najhoršie čo môže byť

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na adventnú GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  13. Souhlasím, vypíchla jsi ty nejdůležitější body :)

    OdpovědětVymazat
  14. Super článek hlavně užitečný, který pomůže spousty blogerkám:)

    Adel z Adel’s fashion life

    OdpovědětVymazat
  15. Fotky jsou hodně důležité, s tím souhlasím! Blog může být psaný sebelíp, ale když ho doplňují nekvalitní fotky, tak mě nikdy tolik nezaujme.
    HollyChicc

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře!